Az aprópénz nagy hatalma

Az aprópénz nagy hatalma

Az aprópénz nagy hatalma

Még ha elsőre furcsán is hangzik, de nap, mint nap olyan kincseknek vagyunk a birtokában, amelyet nehezen tudunk elképzelni. Az az érdekes, hogy nem is tudunk róla, pedig ott van a szemünk előtt. Még pontosabban a pénztárcánkban. Mutatunk egy trükköt, amely segítségével ez nem tűnik el, hanem sokszorozódik.

Egy érdekes hír:

Rendszeres olvasóink biztos emlékeznek, hogy tavaly év végén találtunk egy érdekes sztorit Németországból. Lényege, hogy egy német kamionsofőr elkezdte gyűjteni az aprópénzt. Több évtizedes gyűjtögetés után a családjára hagyta az 1,2 millió darab érmét. Részleteket itt talál.

Ez pedig rögtön elindította a fantáziánkat, hiszen imádjuk a spórolás minden ötletes formáját, ezért….

.. leteszteltük az elméletet

December 16-a, és január 7-e között rendszeresen odafigyeltünk az apróra. Minden este megnéztük, hogy mennyi apró van a pénztárcánkban/zsebünkben. Ezután nem is volt más dolgunk, mint minden 3. érmét félretenni egy külön erre a célra szánt helyre. Nem is néztük, hogy az éppen 5 forintos, vagy 200-as volt. Első körben ez mindegy is, a lényeg, hogy 1 érme félre, kettő vissza a pénztárcába. Az eredmény pedig elképesztő, és némileg torz is, hiszen a karácsony is beleesett a tesztidőszakba.

23 nap majdnem 2500 forint plusz

A kísérletet hárman végeztük el, és volt, akinek több mint 3000 forint extra pénze jött össze, de átlagosan 2.425 forintot tettünk így félre. És nagyon jó érzés volt. Az biztos, hogy ezt nem hagyjuk abba, mert ez tényleg talált pénz, csak azon gondolkozunk, hogyan folytassuk. Több tervünk is van rá:

  • 3-ból 2 érmét tegyünk félre, vagy mindet
  • csak 50 forintost vagy 100-ast, vagy 200-ast gyűjtsünk
  • tegyük félre az összes aprót minden este

Belegondolva, ha csak minden 3. érméből 2500 forint szedtünk össze kevesebb, mint egy hónap alatt, ezzel a technikával akár havi szinten 5-6 ezer forintot is simán össze tudunk gyűjteni. Az éves szinten 60-70 ezer forint. Ez egy nagyon jó újévi ajándék magunknak.

Kérjük segítsen nekünk, hogy megírja hogyan folytassuk a gyűjtögetést. Sőt, van kedve beszállni, és velünk együtt gyűjteni?

Írjon Nekünk itt, vagy a facebook-on. Gazgadgodjunk együtt 2018-ban (is).

Olvasson bele további cikkeinkbe is, ahol arról írunk, hogyan lehet mindenki gazdagabb, mint most. Sok gyakorlati tipp, hasznos gondolat, és sikeres emberek története vár Önre. Facebook-on ide kattintva tud követni minket.

És/vagy iratkozzon fel a hírlevelünkre lent, hogy olyan információkkal gazdagodjon, amelyeket a honlapon (és máshol) nem talál meg!

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást