Az igazi gazdagodás…és a Black Friday

Az igazi gazdagodás…és a Black Friday

Az igazi gazdagodás…és a Black Friday

Oldalunk azért jött létre, hogy a gazdagodásra információt, inspirációt, ötleteket, módszereket, eszközöket, tapasztalatokat, adjon át olvasóinknak. A gazdagodjon.hu Facebook oldalán is várjuk ötleteiket , tapasztalataikat, történeteiket legyenek ezek inspirálóak vagy tanulságosak.

A gazdagodás egyik legfontosabb eszköze, és legkiválóbb módja, HA ADUNK. Nincs a földön olyan szegény ember, akinek ne lenne mit adnia. Az eltévedt ember útbaigazítása, egy pohár víz annak, aki szomjas, egy mosoly annak, aki szembe jön az utcán , egy ülőhely a buszon, annak, aki öregebb, betegebb, fáradtabb mint Te…. s már gazdagabb lettél. Az igazi gazdagság nem mérhető sem, forintban, sem dollárban, sem más vagyontárgyakban. Persze nem szeretnénk sem demagógok , sem álszentek lenni: világunkban a pénz fontos eszközt jelent a mindennapok során újra és újra elénk tornyosuló akadályok leküzdésében. Kevesen „szentek” ( mi sem 🙂 ) , meg hát „minden szentnek maga felé hajlik a keze”  mondanák honfitársaink!

Nyújtsunk segítő kezet!

Nyújtsunk segítő kezet!

Van ebben igazság, mert ahhoz hogy adjunk nem a céljainkból, nem a saját szükségletünkből kell visszavenni, hanem az EGÓból!  Mert Ő, EGÓ barátunk az, aki arra sarkall minket, hogy „gazdagabbak legyünk”! Legyen nagyobb autónk, újabb kütyünk, a jó helyett drága ruhánk. Az elég helyett nagyobb, a szép helyett drága, a szükséges helyett menő…s sorolhatnám. EGÓ barátunk ezért tettekre sarkall minket, küzdelemre, nehézségek megoldására, akár tanulásra és munkára is, s ez jól is van, hiszen ha csak a puszta fizikális szükségletek kielégítése lenne a célunk, akkor az ember nem ember volna. Tehát EGÓ a barátunk , de más barátaink ösztönzését, kérését, javaslatát sem minden esetben fogadjuk meg! EGÓnk mondja nekünk azt, hogy neked is kevés van (anyagi javakból, időből), hogy te is nehezen szerezted (tudás, kapcsolatok), nem hiszem, hogy arra kérik, úgy is piára költené… de ez a barátunk véleménye, s nem kell, hogy szolgai módon ( az az mindig és feltétel nélkül ) egyetértsünk vele!

Lemondani az EGÓról?

Adni a mi szándékunk, s amit adunk az többszörösen jön vissza ( csak nem mindig vesszük észre, mert nem onnan, nem akkor, nem olyan formában érkezik, mint számítanánk rá!) S ha adunk akkor azt adjuk át teljesen. Ha rád mosolygok , nem kérem vissza( persze jól esik ha visszamosolyogsz) ha vért adok nem kérem, hogy ne adják oda egy elítéltnek, ha kajára kér egy ember nem az én dolgom, hogy sört vesz e belőle. Nem várom el mit tégy , mert akkor ez már „üzlet”. Örülök, ha soraim elgondolkodtatnak, de nem mondom meg mit tegyél, hova menj, kinek adjál! Ez a te dolgod, a Te  GAZDAGODÁSOD! Ha akarod megtalálod a segélyszervezetek, karitatív közösségek, rászorulók felé az utad! Vagy átadod a helyed a buszon( pedig a te lábad is fáj ), vagy rámosolyogsz a szomszédra ( pedig pocsék napod volt) vagy elmész vért adni ( pedig félsz a tűtől). Mert EMBER vagy.

De vigyázz ( bár ebben EGÓ úr úgyis segít), nem segíthetsz mindenkinek, sem mindenkor!

Köszönjük, ha elolvastad a fentieket, ( s elnézi/nézed Nekünk a hol tegező, hol magázó formát)  hálásak vagyunk érte, ha megosztod, kommenteled, továbbítod, hiszen ezzel akár segíthetsz is! Mert a világ jobbá tételét mindig magadon kell kezdened!

Végezetül egy gondolat átirat Assisi Szent Ferenc ihletésére:

„Istenem, adj lelki békét annak elfogadására, amin változtatni nem áll módomban,

Erőt és kitartást hogy változtassak azon, amin tudok,

És bölcsességet ,hogy felismerjem a különbséget!”

Felebaráti Szeretettel: A gazdagodjon.hu csapata

Ja, és éljen a Black Friday , mert adni jó 🙂 !

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást