Az igazi gazdagság

Mióta világ a világ mindenkit foglalkoztat a gazdagság fogalma. Ha megkérdeznénk az embereket a gazdagságról, akkor a legtöbben a pénzt említenék. Viszont a vagyonosabb emberek nagy része az időt részesítené előnyben. Éppen ezért talán úgy tudnánk megfogalmazni a gazdagságot, hogy van annyi pénzünk, hogy tudunk rajta keresztül szabadidőt venni magunknak.

 

Laertis Diogones szerint az idő a legértékesebb dolog, amit egy ember el tud költeni.

 

Persze egyikünk sem lesz az egyik napról a másikra milliomos, kivéve a lottó nyerteseket. És rögtön itt is egy érdekesség. Akik úgy szereztek nagy vagyont, hogy nem fokozatosan, hanem nyertek, azok közül szinte mindenki egy idő után rosszabb életszínvonalra süllyed vissza, mint a nyeremény előtt (erről itt tud bővebben olvasni https://kivultagasabb.blog.hu/2016/01/09/igy_ment_tonkre_lottonyertesek_elete ).

 

Ezért, ha folytatjuk a gondolatot arra jöhetünk rá, hogy a gazdagságot az időn, a pénzen, kívül más is alkotja, ezek pedig a gondolataink.

 

De, hogy ne legyen ilyen egyszerű, ezért még figyelembe kell vennünk valamit. Ez pedig a cselekedet. Valójában semmit sem érnek a jobbnál jobb ötletek, ha nem valósítjuk meg őket. Itt nem kell egetrengető nagy dolgokra gondolni. Teljesen hétköznapi dolgokon keresztül indulhatunk el a gazdagodás rögös útján, mint például a tudatos vásárlás, egy cashflow vezetése, vagy egyes luxuscikkek kihagyása az életünkből.

 

Felmerülhet a kérdés, hogy aki ezeket a gondolatok írja, az vajon egy milliomos, vagy „miért osztja itt az észt”? Nos, nem. Egy ugyanolyan hétköznapi ember gondolatai ezek, mint bárki más. Viszont röviden annyit érdemes róla tudni, hogy volt egy olyan isszonyatos mélypont az életében, egy óráisi anyagi krach, amit saját maga okozott. Több millió forint adósságot halmozott fel, nem volt pénze albérletre sem. De első lépésben eldöntötte, hogy ez így nem mehet tovább, nem teheti ezt a párjával és gyermekével. Alapelv, hogy ha mindent ugyanúgy csinálunk, de más eredményt várunk el, akkor nem vagyunk normálisak. E sorok írója váltott, tudta mi az erőssége, és elkezdett ebben az irányba tevékenykedni. Nem is kellett sokat várni, és egy olyan lehetőséggel keresték meg, amely kapcsolódott kicsit a korábbi munkájához, de merőben más volt. Egy percig sem hezitált, igyekezett minél gyorsabban beletanulni az új feladatába, hogy a lehető legjobb legyen. Több mint 2 év alatt átlagosan napi 12 órát dolgozott, elkezdte a munkát mielőtt a családja felkelt volna, és folytatta, miután ők már aludtak.Meg volt a cél, így ha nehezen is de végig tudta csinálni (itt a világ talán legjobb filmjelenete a motivációról https://www.youtube.com/watch?v=pOW9FYwRsyk ), így két és fél év alatt minden adósságát visszafizette. Így a mostani munkájával már a saját gazdagságát építi.

 

Összegezve tehát a gazdagság a motiváció, gondolkodás, cselekedet, idő és pénz ötösnek az egyvelege. Akinek az első három működik, az törvényszerűen magával hozza a másik kettőt is.

 

Ennek az oldalnak az a célja, hogy az igazi gazdagságot (ami mindenkinek mást jelent) meg tudjuk szerezni. Természetesen nem csak elméleti ötletekről lesz szó, hanem olyan gyakorlatias trükkökről, amellyel már holnaptól elkezdhetjük az utunkat a gazdagodás felé.

 

Mindenkinek nagyon sok kitartást, erőt kívánok ehhez.