Befektetési egységhez kötött életbiztosításról objektíven

Befektetési egységhez kötött életbiztosításról objektíven

Befektetési egységhez kötött életbiztosításról objektíven

Amikor nem 2-3 éves távban gondolkozunk, hanem legalább 10-15 évben, akkor érdemes megvizsgálni az ún. unit linked életbiztosításokat. Ezzel a megoldással egy olyan befektetéshez juthatunk, amely számos jogi-, és adóelőnnyel is rendelkezik. És mi mindig azt javasoljuk, hogy minél jobb helyre tegyük a pénzünket.

A befektetéses életbiztosításról röviden

Úgy kell elképzelni ezt a befektetési konstrukciót, mintha egy értékpapírszámlát vezetnénk, csak ezt jelen esetben nem bankban, vagy brókercégnél vezetjük, hanem egy biztosítónál. A biztosító pedig a hozzá beérkező pénzt az általunk kiválasztott befektetési eszközalapokba helyezi el a pénzt. Természetesen választhatunk alacsony-, közepes-, és magas kockázatú befektetési alapokból is, viszont érdemes kiemelni az aktívan kezelt, vagyis menedzselt alapokat. Az összes eszközalapot profi alapkezelők fektetik be, és az adott alap üzletpolitikája szerint módosítanak az összetételen, ha szükséges, viszont a menedzselt alapoknál tudunk igazán szabad kezet adni az alapkezelőnek. Így tulajdonképpen egy privátbanki szolgáltatást kaphatunk, anélkül, hogy több 10 millió forinttal indítanánk a befektetést.

A unit linked befektetés előnyei

Azt már említettük fent, hogy általában 15-25 különböző eszközalapból állíthatjuk össze a portfóliónkat, amelyet profi alapkezelők menedzselnek. Jelenleg ez kiemelten fontos, hiszem a jegybanki alapkamat az 0,9%-os rekordmélységbe zuhant. Azt is megemlítettük, hogy nem kell több millió forinttal rendelkeznünk, már havi 10 ezer forinttal el lehet indítani.

Hasonlóképp, mint a TBSZ számlánál itt is el tudjuk kerülni a kamatadó (15%) megfizetését, a részletekért kattintson ide.

Jogilag pedig ez a szerződés életbiztosításnak minősül, ez pedig azt jelenti, hogy nem perelhető, és nem is hajható végre. Maximális biztonságban van az itt elhelyezett pénzünk.

Mikor érdemes választani?

A befektetési egységhez kötött életbiztosítást, ahogy a bevezetőben is említettük, legalább 10 éves távra érdemes választani. Számos olyan élethelyzet, és cél van, amelyekre van ennyi időnk elég csak a gyermek életkezdésére, egy ingatlanvásárlásra, de legfőképp a nyugdíjra gondolni. Ez utóbbi esetben ráadásul 20%-os, akár éves 130 ezer forintos SZJA kedvezményt is igénybe tudunk venni.

Amennyiben hasznosnak találta a cikket, amiben a befektetési egységhez kötött életbiztosításokat mutattuk be, akkor mondja el véleményét, és hívjon fel minket! Szakértőnk felkeresi Önt, és segíteni fogja abban, hogy pénzügyei a lehető legnagyobb rendben legyenek.

Olvasson bele további cikkeinkbe is, ahol arról írunk, hogyan lehet mindenki gazdagabb, mint most. Sok gyakorlati tipp, hasznos gondolat, és sikeres emberek története vár Önre. Facebook-on ide kattintva tud követni minket.

És/vagy iratkozzon fel a hírlevelünkre lent, hogy olyan információkkal gazdagodjon, amelyeket a honlapon (és máshol) nem talál meg!

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást