A gazdag és sikeres emberek szokásai 1. rész

A gazdag és sikeres emberek szokásai 1. rész

A gazdag és sikeres emberek szokásai 1. rész

A gazdagság (egyelőre maradjunk a pénzben mérhetőben, bár nem szabad ennyire elkülöníteni) kicsit olyan, hogy sokan tudják irigyelni, de kevesen tesznek azért (vagy nem jól) hogy azokká váljanak. És igen, gazdaggá válni kell, mert ha elfogadjuk, ha nem a személyiségünk, tudásunk, és szokásaink miatt válunk anyagilag is gazdaggá. Éppen ezért egy érdekes témával készültünk ma, megnéztük, hogy melyek azok a szokások, amelyet a gazdagok rendszeresen megtesznek, és nekünk is érdemes kipróbálni:

  1. Naponta kb fél órát szánnak gondolkodásra

Brian Tracy mondta, hogy a gazdagság legnagyobb forrása ott van a két füle között, kezdje el használni! És milyen igaza van. A gazdag emberek a határidőnaplójukba mindig tesznek egy ilyen fél órát. Ilyenkor senki nem zavarja őket, nincs telefon, nincs email, csak Ők maguk és a gondolataik. Ugorjunk a következőre!

  1. Más sikeres emberekkel veszik körül magukat

Ez nem a sznobság, vagy a kirekesztés miatt van. Gondoljunk csak bele, ha leülünk egy szomorú ember mellé, az nekünk igen is energiába kerül, hogy felvidítsuk. Ez nem azt jelenti, hogy ne segítenének, ha szükség van rá (bár sajnos ez is előfordul). Egyszerűen arról beszélünk itt, hogy sokkal jobban tudunk haladni a céljaink felé, ha olyan emberek vesznek körül, akik segítenek, támogatnak, pozitív energiával látnak el. És az ilyen embereknek jut idő, hogy segítsenek, amikor arra van szükség, egyfajta mentorálási rendszer alakul ki. Minél több ilyen ember vesz körül minket, annál hatékonyabbak leszünk.

  1. A saját célokra fókuszálnak

És itt is van az egyik kulcspont, a saját célok. A célok adják a motivációt, az pedig az erőt, energiát, hogy elvégezzük a megfelelő előttünk álló feladatokat. Ha döntéshelyzetbe jutnak a sikeres emberek, mindig azt mérlegelik, hogy ez közelebb viszik-e a céljaikhoz. Ha nem a válasz, akkor nem fogják megcsinálni, ha igen, akkor egyből belevágnak. Ez érvényes mind munkára, mind magánéletre.

  1. Rendszeresen edzenek

A mai időkben amúgy is jellemző, mondhatni divattá vált edzeni, kondizni. Ahogy a mondás is tartja ép testben ép lélek. Nem kell mindenkinek olimpikonnak, vagy országos bajnoknak lennie a saját sportágában, de igenis szükség van a rendszeres mozgásra. A gazdagok körében általában a cardio jellegű mozgások kerülnek a középpontba, mert ez serkenti az agyműködést is. Ilyen például a séta, lépcsőzés, futás, jogging. Persze nyílván a tenisz és a squash is népszerű. Nem azt szeretnénk ezzel mondani, hogy ezeket a sportokat érdemes nekünk is csak űzni, a lényeg a rendszeres mozgás.

  1. Korán kelnek

Talán a lehető legegyszerűbben kipróbálható, és követhető szokása a sikeres embereknek, hogy korán kelnek. Nem csak a munka miatt, hanem a hétvégén is. Sőt, azt fogja észrevenni, hogy míg az elején az ébresztőre ébred fel, egy kis idő múltán már „kidobja az ágy”. Nagyon fontos és hasznos időt nyerhetünk így, amit nem kell munkára fordítani (lehet, de nem kell), hanem magunkra, szeretteinkre. Teljesebb emberekké, válunk, mert több időnk van magunkra.

Az első résznek ennyit gondoltunk, így is van bőven mit átgondolni, értelmezni, ha van hozzá affinitásunk. Tudjuk, hogy sokakban először kétkedést, esetlegesen kifogást ébreszthetnek ezek a sorok, de ez nem baj. Aki nem tud ebben egyet érteni, annak vannak más jellegű cikkeink. Aki viszont lát benne fantáziát, azt csak arra tudjuk buzdítani, hogy csinálja, és hajrá.

Nagy segítség lenne számunkra, ha megírná a véleményét nekünk, akár emailben, akár a facebook-on, hiszen nekünk fontos, hogy Ön gazdagodjon(.hu) 🙂

Olvasson bele további cikkeinkbe is, ahol arról írunk, hogyan lehet mindenki gazdagabb, mint most. Sok gyakorlati tipp, hasznos gondolat, és sikeres emberek története vár Önre. Facebook-on ide kattintva tud követni minket.

És/vagy iratkozzon fel a hírlevelünkre lent, hogy olyan információkkal gazdagodjon, amelyeket a honlapon (és máshol) nem talál meg!

forrás: https://nusinessinsider.com.via.snip.ly/nxc1w#https://www.businessinsider.com/habits-of-self-made-millioners-2016-3

 

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást