A gazdag és sikeres emberek szokásai 2. rész

A gazdag és sikeres emberek szokásai 1. rész

A gazdag és sikeres emberek szokásai 2. rész

Folytatjuk a nemrég megkezdett sorozatunkat, amelyben egy nagyon izgalmas témát boncolgatunk. Vajon mitől sikeresek bizonyos emberek? Mit csinálnak máshogy, mint mi? Mit tudunk tőlük eltanulni? Az első részben már 5 olyat szokást összeírtunk, amelyet mi a gazdagodjon.hu csapata el is kezdtünk követni. Ön is elkezdte? Lássunk pár újabb olyan dolgot, amit érdemes lehet nekünk is ellesni a saját sikerünk érdekében!

  1. Rendszeresen olvasnak

Meglepő, vagy sem szinte teljesen szerteágazó, hogy ki milyen könyvet. A romantikus, illetve könnyű irodalom, sőt, a klasszikus irodalom is előfordul, de a legnépszerűbbek az olyan könyvek, amelyek motiválnak, vagy inspirálnak bennünket.

Ami érdekesség, hogy sokan reggelente ébredés után esnek neki kedvenc könyveiknek. A könyvekből tanulunk, ez az autodidakta tanulás első lépése.

  1. Több lábon állnak

Sokunknak a legnagyobb félelme, hogy elveszíti a bevételét. Ezért van, hogy olykor kevesebb pénzért is dolgozunk, mint amennyit a munkánk megér. Nos, abban a pillanatban, hogy több irányból érkeznek meg a bevételeink, már nem is „annyira aggasztó”, ha az egyik kiesik. És nem is olyan nehéz megoldanunk, hogy ne egyfajta bevételünk legyen. Egy másodállás, egy lakás kiadása, több partnernek nyújtani a szolgáltatásunkat, mindig lehetséges jó megoldás a sikeresség fel. A korábban is említett külföldi forráscikk szerint a sikeres emberek 65%-ának legalább 3 irányból érkezik bevétele.

  1. Levetkőzték a megfelelési kényszert

Nos, az egy nagyon érdekes, és sarkalatos pont. Nem arról van szó, hogy ezek az emberek ne lennének szabálykövetőek, vagy etikusak, esetleg empatikusak, mert azok. Mindössze akadnak olyan társadalmi „elvárások”, amelyeknek nem akarnak megfelelni, sőt, nem is foglalkoznak vele. Nem mennek a többiek után, mert látják, hogy az nem az Ő útjuk. Konzultálnak a mentorukkal, és legjobb belátásuk szerint cselekszenek. Egy mondatban úgy lehetne összegezni, hogy nincs bennük megfelelési kényszer mások felé, csak maguk felé.

  1. Segítenek másoknak, hogy ők is sikeresek legyenek

Igen segítenek. Senki nem önmagától válik sikeresség. Ez kicsit visszacsatolható egy korábbi ponthoz, hogy a sikeres emberek sikeresekkel veszik körül magukat. Sikeresnek lenni, csapatban és/vagy sikeres emberek által lehet. Éppen ezért, érdemes célratörő, pozitív emberekkel körül venni magunkat.

  1. Keresik a visszacsatolást

Alapvetően nagyon sokunk kerüli a másik ember véleményét, mert félünk tőle. A sikeres emberek ezzel szemben keresik a visszacsatolásokat, az eredményeikről, gondolataikról. Érdekesek lehetnek ezek a visszajelzések, ha van lényeges információtartalmuk. Amennyiben nem sértésnek vesszük, akkor lehet belőle épülni, tanulni. Kicsit hasonlít ahhoz, ha az ember elmegy egy 3-4 órás képzésre, ami összességében ehet, hogy nem jó, de van egy-egy olyan mondat, ami aranyat ér.

Ezzel az újabb 5 szokással már összesen 10-nél tartunk. Ez nagyon sok, és amúgy sem tudunk ennyi mindenen változtatni egyik napról a másikra. De a lényeg, hogy megtegyük az első lépéseket. Tartson velünk! Ennek a témának a 3. befejező része a hétvégi szokásokról fog szólni, reméljük Ön is várja.

Nagy segítség lenne számunkra, ha megírná a véleményét nekünk, akár emailben, akár a facebook-on, hiszen nekünk fontos, hogy Ön gazdagodjon(.hu) 🙂

Olvasson bele további cikkeinkbe is, ahol arról írunk, hogyan lehet mindenki gazdagabb, mint most. Sok gyakorlati tipp, hasznos gondolat, és sikeres emberek története vár Önre. Facebook-on ide kattintva tud követni minket.

És/vagy iratkozzon fel a hírlevelünkre lent, hogy olyan információkkal gazdagodjon, amelyeket a honlapon (és máshol) nem talál meg!

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást