A gazdag és sikeres emberek szokásai 3. rész A hétvége és összegzés

A gazdag és sikeres emberek szokásai 1. rész

A gazdag és sikeres emberek szokásai 3. rész A hétvége és összegzés

Elérkeztünk a cikksorozatunk 3. befejező részéhez. Az eddigiekben 10 rendszeres szokást mutattunk be (az első részt itt, a másodikat pedig itt találja), így most arról fogunk írni, hogy a hétvégét vajon hogyan töltik ezek az emberek. Ha arra gondolna, hogy ugyanúgy, sok munkával, mint hétköznap, akkor kellemes meglepetés fogja érni. Vágjunk is bele!

Hétvégén is korán kelnek

Kutatások bizonyítják, hogy a szervezetünk hozzászokik a rendszeres keléshez, így hiába csábító, hogy szombaton nagyot alszunk, ez inkább megzavarja a beállt bioritmusunkat. Persze egy-egy esetben lehet, és kell is kivételt tenni, amely mint tudjuk, erősíti a szabályt.

Ilyenkor lehet megtartani a klasszikus „én-időt”, vagyis amikor semmi más nincs, csak a gondolatok, és/vagy zene, könyv és önmagunk.

Aktívak maradnak

Ahogy a korán keléshez is hozzászokik a szervezet, úgy a mindennapi pörgéshez is. Szintén nem egészséges, ha egy hétvégén át csak lógatjuk a lábunkat, és kiesünk a normál kerékvágásból. Természetesen lehet lazítani a tempón, és kell is. Ideális megoldás erre a sportolás. Futás, úszás, túrázás, tenisz, tánc, vagy igazság szerint bármilyen testmozgás, kihez mi áll közel. Így a hétfő reggel sem lesz olyan trauma, ahogy a legtöbb embernek.

Itt a hobbi ideje

Érdekes egybeesés, hogy a hétvégén szinte minden sikeres ember hódol a hobbijának. Sőt, érdekes, hogy nagyon sokan a képzőművészetben élik ki magukat. Warren Buffet-től, Meryl Streep-ig szinte mindenkinek van egy-egy olyan hobbija, mint festés, kötés, vagy valamilyen hangszeren játszani. Persze nekünk nem kell rohanni és venni egy zongorát, de legyen hobbink, amit hétvégén űzünk. Hiszen így a lelkünk, a szellemi valónk táplálékot kap, míg a testünk is mozgásban marad.

A 3 cikk összegzése

Mi a gazdagodjon.hu csapata kimondottan élveztük, hogy ezt a témát kellett körbejárnunk, írnunk róla, és elkezdeni „átvenni” bizonyos szokásokat. E sorok írójának a korán kelés már szinte a génjeibe ivódott, és reggel 5 órától rendkívül hatékonyan tud dolgozni, Olyan rejtett időt nyert meg magának, amelyről nem is tudott.

A „sikeres”, a „gazdag”, és a „sikeres és gazdag” emberek nem sokban különböznek azoktól, akik nem vallják annak magukat annak. Eleve mindenkinek más a siker, mindenkinek más a gazdagság fogalma is. A legfontosabb az, hogy a saját értékrendünknek megfelelően tudjunk megfelelni a saját elvárásainknak. Mindig lehet mástól tanulni, és kell is, mert hisszük, hogy egyetlen dolog állandó az életben a változás. Ehhez pedig tanulni kell, jó példákat ellesni, lefordítani a saját nyelvünkre és hasznosítani.

Amit mindenképpen érdemes megjegyeznünk, hogy a pénzre ne célként tekintsünk, vagy nehézségként! A sikeres emberek szinte soha nem beszélnek a pénzről, és nem azért, mert nekik van (nekik természetes), hanem azért, mert a pénz csak egy eszköz.  Eszköz ahhoz, hogy nyugodtabban, elégedettebben, egészségesebben, boldogan, és sikeresen éljünk. Ezt kívánjuk minden kedves olvasónknak/követőnknek.

Nagy segítség lenne számunkra, ha megírná a véleményét nekünk, akár emailben, akár a facebook-on, hiszen nekünk fontos, hogy Ön gazdagodjon(.hu) 🙂

Olvasson bele további cikkeinkbe is, ahol arról írunk, hogyan lehet mindenki gazdagabb, mint most. Sok gyakorlati tipp, hasznos gondolat, és sikeres emberek története vár Önre. Facebook-on ide kattintva tud követni minket.

És/vagy iratkozzon fel a hírlevelünkre lent, hogy olyan információkkal gazdagodjon, amelyeket a honlapon (és máshol) nem talál meg!

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást