Így spóroltam egy hónapban 15 ezer forintot! 3. rész

Így spóroltam meg havonta 15 ezer forintot 3. rész

Így spóroltam egy hónapban 15 ezer forintot! 3. rész

Folytatódik sorozatunk, amiben a havi szintű pénzspórolást segítjük gyakorlati tippekkel. A korábbi részekben a munkahelyi étkezésről, valamint a bent elfogyasztott italokról volt szó. Ahogy minden nap hazatérünk otthonunkba, úgy most mi is vegyük erre az irányt, és nézzük meg, otthon hogyan tudunk pénzt megőrizni magunknak!

A tudatos vásárlás

Természetesen a legnagyobb potenciál a vásárlásaink kordában tartásában rejtőzik. Gondolt már rá, hogy a keresete 10% alsóhangon kicsúszik a kezei közül? Ha 100 ezer forintot keres, akkor 10, ha pedig 400 ezret, akkor 40 ezer forint.

Egy konkrét példán keresztül megmutatjuk, hogyan tud sok pénzt spórolni. Tegyük fel, hogy a lakásunktól/házunktól nagyjából ugyanakkora távolságban található egy nagy SPAR, és egy CBA. Szerethetjük az egyik, vagy akár a másikat is hova megyünk vásárolni? Mindkettőbe.

Érdemes előtte egy listát írni, hogy melyik boltban mi az olcsóbb, és mindent ott venni – családok esetén ketté is válhatunk vásárolni, -így időben se lesz kétszer annyi- ahol anyagilag kedvezőbb.

Emellett az akciós újságokat se egyből dobjuk a szelektív szemétbe, hanem lapozzuk át. Érdemes úgy kitalálni, hogy mit főzzünk, hogy követjük a valódi akciókat.  Egy jó sajttal töltött pulykamellre, vagy egy finom Jókai bablevesre ugyan nehéz egy hetet várni, de megéri. 🙂

A cikk kedvéért a múlt hétvégén készítettünk egy pontos számítást, hogy nekünk mennyire érte meg ezt a technikát alkalmazni.

Mennyi pénz marad meg így?

Egy laza hétvégi (szombati reggeli) bevásárlásról beszélünk, ahol apuka, anyuka, és a gyermek együtt mentünk vásárolni. Ahogy fent is írtam ketté váltunk, hogy időt spóroljunk. A SPAR-os vásárlás vége 8.784 forint volt, a CBA-sé 4,358 forint. Összesen ez ugye 13.140 forint.

Kiszámoltuk, hogy mi lett volna, ha csak az egyik, vagy a másik boltban vásároltuk volna meg ugyanezeket a termékeket (sajt, tej, víz, üdítő, hús, stb.). Érdekesség, hogy a fagyasztott sajttal töltött pulykamell akciósan fele annyiba került a SPAR-ban, mint a CBA-ban.

Számszerint, ha csak a SPAR-ban vásároltunk volna, akkor 16.560 forintot fizettünk volna, ha a CBA-ban, akkor pedig 17.190 forintot. Az összehasonlításnak nem az a lényege, hogy a SPAR olcsóbb, mint a CBA. J A fontos, hogy egy sima hétvégi vásárlás esetén 3-4 ezer forintot spórolunk, ha semmi mást nem csinálunk, csak odafigyelve vásárolunk. Havi szinten ez 12-16 ezer forint. Ki gondolta volna?

Egy próbát megér

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy egy három fős család szokásos hétvégi vásárlását vizsgáltuk meg. Természetesen ezek számok máshogy festenek, hogyha 4-5 fős családról beszélünk, vagy ha egy egyedülálló emberről. Nem célunk reklámozni a CBA-t, és a SPAR-t sem lehetett volna Tesco. Auchan, vagy Lidl is. A lényeg, hogy ismét van egy olyan technikánk, amit érdemes kipróbálni. Persze ez macerás, ezzel tisztában vagyunk mi is. Csak azt a kérdést kell magunknak megválaszolni, hogy megéri-e. Szerintünk igen.

Olvasson bele további cikkeinkbe is, ahol arról írunk, hogyan lehet mindenki gazdagabb, mint most. Sok gyakorlati tipp, hasznos gondolat, és sikeres emberek története vár Önre. Facebook-on ide kattintva tud követni minket.

És/vagy iratkozzon fel a hírlevelünkre lent, hogy olyan információkkal gazdagodjon, amelyeket a honlapon (és máshol) nem talál meg!

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást