Így spóroltam meg egy hónapban 15 ezer forintot! 1. rész

Így spóroltam meg havi 15 ezer forintot

Így spóroltam meg egy hónapban 15 ezer forintot! 1. rész

Keressünk is bármennyi pénzt, mindig többet szeretnénk, és még többet. Ha tudatosan cselekszünk, akkor nem csak a bevételeinkre, hanem a kiadásainkra is nagy hangsúlyt fektetünk. Most megmutatunk egy-két olyan trükköt, amelyekkel havi szinten szép összeget tudtunk megspórolni. Ha végigolvassa 5 részes sorozatunkat, akkor a megspórolható összeg havi 50-60 ezer forintra is rúghat.

Enni mindenkinek kell 🙂

Ha alaposan belegondolunk, vajon mik a legnagyobb kiadásaink? Autó, nyaralás, iskola, élelem, lakhatás?

Valószínűleg mindenkinek a lakással kapcsolatosak kiadásai a legmagasabbak (hitel, albérlet), pláne ha a közüzemi számlákat is hozzávesszük. Ezekről a tételekről később majd bőven értekezünk majd.  A második helyre a legtöbbször az étkezéshez kapcsolódó kiadások kerülnek érthetően. Idézve az egyik meséből (Túl a sövényen) egy állatkát: „Mi az élünk, mert eszünk, az emberek azért élnek, hogy egyenek..” 🙂

Persze helyén kell kezelni ezt a mondatot, de tény, hogy szeretünk jókat enni, és jelentős havi anyagi tételt jelent. Most látni fogjuk, hogy szinte mindenki hogyan tud havi szinten 15 ezer forintot spórolni ezen.

Az otthon készített étel finomabb

Nagyon sokan akadnak olyanok, akik nem visznek magukkal az irodába otthonról ételt. És itt van a nagy érdekesség, és egyben a pénzforrás is.

Számoljunk együtt! Amikor elmegyünk ebédelni az iroda épületébe/közelébe, akkor alsó hangon 1.000 forintot fizetünk. Ha rendelünk, akkor is 600 forinttól kezdődnek az ételek. 22 munkanappal számolva ez minimum 13-22 ezer forint havonta.

Nevezhetjük felesleges kiadásnak, hiszen az otthon készített étel finomabb, és semmiből nem tart bevinni magunkkal. Nyilván ilyenkor számolnunk kell azzal, hogy otthonra több étellel kell készülni, de a tapasztalat szerint messze nincs olyan nagy kiadás, mintha naponta vásárolnánk az ételt. Arról nem is beszélve, hogyha elmegyünk ebédelni, akkor valami italt is fogyasztunk pluszban (napi 2-300 forint), így minden gond nélkül kijelenthetjük, hogy a zsebünkben tud maradni legalább 15 ezer forint, ha alkalmazzuk ezt a módszert.

Tisztában vagyunk azzal, hogy kellemetlenséget okozhat egy kis szatyorban magunkkal vinni az ételt. Vagy rossz lehet, ha a többiek együtt mennek le ebédelni, de mi kihagyjuk. A kérdés csak az, hogy ez miért éri meg?

Nos, ha ezt a havi 15 ezer forintot 30 évig félretesszük, és nettó 4%-os hozamot feltételezünk, akkor 10.499.100 forintunk gyűlik össze. 10 évre nézve ez havi 87.493 forint, ami például nem egy rossz nyugdíj kiegészítés. A helyes kérdés tehát az, hogy megéri a kis kellemetlenség, hogy havi 87 ezer forintunk legyen később? Véleményünk szerint igen.

És ez még csak egy hasznos ötlet volt a sok közül. Következő cikkeinkben folytatjuk ezeket az ötleteket, így Önnek garantáltan lesz több megtakarított pénze, ha ezeket a módszereket használja.

Olvasson bele további cikkeinkbe is, ahol arról írunk, hogyan lehet mindenki gazdagabb, mint most. Sok gyakorlati tipp, hasznos gondolat, és sikeres emberek története vár Önre. Facebook-on ide kattintva tud követni minket:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást