Összegezzük mennyit is spóroltunk a tippekkel!

Összegezzük mennyit spóroltunk a tippekkel!

Összegezzük mennyit is spóroltunk a tippekkel!

Honlapunk indulását egy cikksorozattal indítottuk, amely egy kicsit az Ars Poetica-nkat is bemutatja. Szeretnénk megmutatni hogyan tudunk (nem általánosságokban, hanem a hús-vér világban) anyagilag jobban kijönni a bevételeinkből. Hitvallásunk szerint ez az első lépés az anyagi gazdagodás felé. Ha lemaradt volna valamelyikről, itt találja az ételről, majd az italról, és a harmadik a bevásárlásról szóló cikkünket.

Mennyit spóroltunk?

Ahogy a cikkekben is írtuk, mindenki magához mérten tud spórolni. Két dolog számos ebből a szempontból, a jelenlegi anyagi helyzet, és az akarat. Vagyis egy materiális érték, és egy szellemi. Mind a kettő fejleszthető, és fejlesztenünk is kell.

A számoknál maradva az otthonról vitt étellel nagyjából havi 15 ezer forint spórolást számoltunk. A 0,5 literes üdítő helyett 1,5 literes vásárlásával olyan havi 5-6 forint extra marad a zsebünkben. A tudatos hétvégi nagyvásárlással pedig havi 12-16 ezer forint spórolást ér.

Ha ezeket összegezzük az havi szinten 30-40 ezer forint közé tehető. Úgy gondoljuk legtöbbünknek ez már egy olyan összeg, amiért megéri változtatni. De csak a példa kedvéért tegyük fel, hogy „csak” 20 ezer forinttal több marad meg egy hónapban, mint eddig. Mit kezdünk vele?

Ne feledjük megjutalmazni magunkat!

A statisztikák szerint, ha kapunk 20 ezer forint fizetésemelést, akkor nem változik semmi, csak ennyivel nagyobb lábon élünk. Persze ez sem rossz, mert jó érzés, de nem jutunk előre, előrébb. Találjuk meg itt is az optimális középutat!

Nyugodtan költsünk magunkra, olyan dologra, ami örömet okoz, nem biztos, hogy megvennénk alapesetben. De ne haladja meg a spórolás 25%-át. Lehet ez egy csokitól kezdve egy mozin át bármi.

A fennmaradó összeget pedig (jelen esetben 15 ezer forint) tegyük félre későbbre magunknak! Gyarapodjunk! Első körben teljesen mindegy, hogy egy bankszámlára kerül a pénz, vagy értékpapírszámlára, biztosításba. A lényeg hogy ne költsük el más olyan dologra, amelyre igazán nincs is szükségünk.

Új év – új lehetőség

Sokan tesznek újévre fogadalmat. Sajnos jelentős részüknek nem sikerül végig vinni, elsősorban mert csak egy szokásként fogadnak meg valamit. Az, hogy 2018-ba lépünk egy jó apropó lehet, hogy változtassunk a pénzügyi szokásainkon. Lássuk a célt, és menni fog. Mi bármikor szívesen válaszolunk levelére, küldünk ötleteket, így rajtunk nem fog múlni, hogy anyagilag sikeresebb legyen 2018-ban. Elfogadja a segítségünket?

Olvasson bele további cikkeinkbe is, ahol arról írunk, hogyan lehet mindenki gazdagabb, mint most. Sok gyakorlati tipp, hasznos gondolat, és sikeres emberek története vár Önre. Facebook-on ide kattintva tud követni minket.

És/vagy iratkozzon fel a hírlevelünkre lent, hogy olyan információkkal gazdagodjon, amelyeket a honlapon (és máshol) nem talál meg!

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást