Tanmese a pénzügyek kezeléséről

Tanmese a pénzügyek kezeléséről

Tanmese a pénzügyek kezeléséről

A minap egy nagyon érdekes történetet hallottunk. Nem is tétlenkedünk és meg is osztjuk Önökkel:

Mi a fontos az életben?

Képzeljük el, hogy van egy nagyon gazdag ember. Rendelkezik egy óriási tengerparti házzal. 3 szintes minden szinten 5-6 szoba, moziterem, medence, konditerem, szóval minden, amit csak el tudunk képzelni egy luxusvillába.

Egy ilyen házhoz illik, hogy legyen egy nagyon impozáns autó is. Természetesen ennek az embernek ez is megvan. Hogy ez mondjuk egy Tesla Model S, vagy egy Land Rover Defender, esetleg egy Ferrari, azt Önre bízzuk.

És ezeken felül pedig van egy legálisan működő pénzverő automatája, a luxusház luxus pincéjében.

Egyszer csak arra megy egy bölcs öregember és megkérdezi tőle, hogyha e közül a három közül csak egyet tudna megmenteni bármilyen probléma elől az melyik lenne?

A Sikeres ember azt válaszolta, hogy a pénzverő automata. A bölcs ember csodálkozott a válaszon, mert nem erre számított. Nem gondolta, hogy a sikeres ember így gondolkozik. Meg is kérdezte, hogy miért ezt mondta. a Válasz ennyi volt:

Amennyiben jönne egy óriási vihar, ami ledöntené a házamat és a garázsban ripityára törné az autómat nem aggódnék, hiszen meg maradt az automatám, és a pénzből újra fel tudom építe4ni a házat, és meg tudom szerezni az autót.

És akkor most térjünk vissza a valóságba.

Ha Önnek van lakása, akkor szinte biztosan van lakásbiztosítása. Ha van autója, akkor fizet KGFB-t, és jó esetben CASCO-t. Mi van a pénzverő automatával? Azt megvédte?

Az Ön életében Önmaga a pénzverő automata…..

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást