Így spóroltam meg egy hónapban 15 ezer forintot! 2. rész

Így spóroltam meg hvai 15 ezer forintot 2. rész

Így spóroltam meg egy hónapban 15 ezer forintot! 2. rész

Az előző részben arról írtunk, hogy csak pusztán az étkezésen mennyi pénzt tudunk megspórolni, ha nem olvasta volna, ide kattintva megteheti. Folytatjuk a sorozatot, hiszen az oldal célja, hogy minél hasznosabb tippekkel lássuk el Önt, és minél több pénz maradjon a zsebében. Az étel után nem is nagyon tudjuk mással folytatni, mint az…

Fontos a folyadékbevitel

.. itallal. Egy felnőtt szervezetnek egy nap nagyjából 2,5 liter folyadékot kell meginnia. Szokásunkhoz híven itt is érdemes számolgatni, mert ha hiszi, ha nem ismét extra pénzt tudunk megspórolni Önnek.

Az egyszerűség kedvéért itt is elsősorban a munkanapokkal kalkuláljunk!

Nem mindegy milyen kiszerelésben vásárolunk

Ahogy minden ember más és más, úgy a szokásaink is eltérőek. Ez kiemelten érdekes, amikor az italfogyasztásunkról beszélünk, hiszen akadnak, akik kávéznak, vannak akik nem. Sokan csak vizet fogyasztanak, egyesek pedig különböző üdítőket preferálnak.

Nézzünk egy anyagilag átlagos helyzetet. A próbaemberünk nem kávézik, viszont minden nap 1,5 liter üdítőt fogyaszt el a munkahelyén. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy szünetekben leugranak venni egy-egy félliteres üdítőt. Ez pedig nagy hiba…

Egy 1,5 literes Ice Tea ára 279 forint. Ezzel szemben a 0,5 literes Ice Tea 175 forint. Elég jelentős a különbség, ugyanis nem mindegy, hogy 1 db 1,5 literes üdítőért fizetünk 279 forintot, vagy 3 db 0,5 literesért 3*175=525 forintot.

22 munkanappal számolva 6.138 forint áll szemben a 11.550 forinttal. A különbség nem kevesebb, mint 5.415 forint.

Ismét találtunk havi több mint 5 ezer forintot, amit minden nehézség nélkül a zsebünkben tudunk tartani. És még szót sem ejtettünk a felesleges plusz kávékról, az akciós vásárlásokról…

Érdekességképpen, ha mondjuk az államtól szeretnék kapni havi 6 ezer forintot, akkor mondjuk 20 ezer forintot kell félretennünk minden hónapban egy lakástakarékba. Ezzel nem azt mondjuk, hogy ez nem éri meg (sőt), de mindenki számára egyszerűbb egy kicsit odafigyelni az ital vásárlásra.

Az első két cikket összegezve láthatjuk, hogy csak a munkahelyi fogyasztásunkon (étel, ital) legalább 20 ezer forintot meg tudunk spórolni, és ezt csak tetézzük. A következő cikkben tovább folytatjuk a praktikus spórolás témakörben.

Olvasson bele további cikkeinkbe is, ahol arról írunk, hogyan lehet mindenki gazdagabb, mint most. Sok gyakorlati tipp, hasznos gondolat, és sikeres emberek története vár Önre. Facebook-on ide kattintva tud követni minket.

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást